Baarin avaaminen – 5 yksinkertaista vaihetta

Baarin avaaminen - 5 yksinkertaista vaihetta

Oletko koskaan haaveillut oman baarin avaamisesta? Onko sinulla mahtava liiketoimintaidea uudelle baarille, muttet tiedä miten edetä? Uusia baareja tulee ja menee yhtä nopeasti kuin happy hour, mutta tämä ei saa estää sinua seurata unelmiesi liikeidean täyteen panemista. Kaikkien epäonnistuneiden baarien joukossa on aina muutama erittäin menestyvä kapakka ja sinun voi olla yksi niistä. Seuraa näitä viittä yksinkertaista vaihetta oman baarin perustamiseen.

Tee markkinatutkimus

Ennen kuin aloitat liikeideasi toteuttamista, sinun on tiedettävä, mihin olet ryhtymässä. Paras tapa aloittaa on saada työtä baarista, jotta voit ymmärtää, miten päivittäinen liiketoiminta baarissa toimii. Kun tiedät, miten baaribisnes pyörii, voit aloittaa markkinatutkimuksen tunnistaaksesi mihin kohtaan markkinoita sinun baarisi sopii. Sinulla saattaa jo olla kuva siitä, millaisen baarin haluat avata, mutta markkinatutkimus auttaa sinua ymmärtämään, onko ideasi kannattava ja mitä ihmiset todella haluavat baarista.

Tässä vaiheessa sinun kannattaa kysyä itseltäsi kysymyksiä, jotka auttavat sinua määrittämään kohdeyleisösi. Minkä ikäisiä ihmisiä haluat baarisi houkuttelevan? Minkä alan ihmisiä? Millaisen musiikin ystäviä jne. Palveleeko baarisi hyvätuloisia ihmisiä vai onko tavoitteesi houkutella pienemmällä budjetilla juhlivia ihmisiä, kuten esimerkiksi opiskelijoita? Tämä auttaa myös määrittämään mille alueelle baari kannattaa avata, jonka jälkeen voit seurata, mitä kilpailijasi tekevät. Tee lista kilpailevista yrityksistä ja heidän vahvuuksistaan ja heikkouksistaan. Miten he mainostavat – sosiaalisessa mediassa vai asiakkaiden suositteluiden avulla? Järjestävätkö he suosittuja tapahtumia? Käy näissä baareissa ja tarkastele heidän sisustustaan ja hintatasoaan. Miten voit tehdä omasta baaristasi houkuttelevamman, omaperäisemmän, mielenkiintoisemman?

Keksi konsepti

Kun olet määrittänyt kohderyhmäsi, sijaintisi ja mahdollisen hintatason, voit keksiä baarikonseptin. Konseptisi on oltava omaperäinen jotta se erottuu joukosta. Viime vuosien aikana markkinoille on tullut paljon uusia, mielenkiintoisia konsepteja, kuten pienpanimo olutmestoja ja kattobaareja. Voit olla luova ja perustaa konseptisi jonkin yksityiskohdan ympärille, esimerkiksi jos baarisi sijainnissa on jotain erikoista tai mene pidemmälle ja tee siitä jotenkin outo. Kaikenlaisia baareja on olemassa ja teemat ovat nyt suosittuja. Olisiko baarisi vaikka kuin vankila tai avaruusalus? Myös aktiviteettibaareista on syntynyt hyviä konsepteja.

Tee liiketoimintasuunnitelma

Nyt on aika laittaa ideasi ja suunnitelmasi paperille. Kun tiedät, mihin suuntaan haluat yrityksesi menevän, voit alkaa kirjoittaa liiketoimintasuunnitelmaa. Jos et tiedä miten koota suunnitelman, voit löytää esimerkkejä ja malleja netistä. Liiketoimintasuunnitelman tulisi yhdistää kaikki ajatuksesi ytimekkäästi. Koska teema on keskeinen osa baariasi, sinun tulisi kertoa siitä, sekä ilmapiiristä ja liiketoiminnan rakenteesta. On myös tärkeä varmistaa, että liikeideasi toimii taloudellisesti ja liiketoimintasuunnitelmasi tulisi sisältää liiketoiminnan perustamisen kustannukset, kaikki tarvittavat investoinnit sekä tuottoennusteet, joka johtaa meidät mukavasti seuraavaan vaiheeseen.

Kustannukset

Kustannukset
Kustannukset

Avataksesi baarin, aloitusbudjetin tulee olla vähintään 20 000 euroa ja tämä tulee kasvamaan kun lähdet perustamaan yritystä. Tuotevaraston lisäksi sinun tulisi laskea mukaan vuokran hinta, joka voi vaihdella paljon sijainnista riippuen. Tämän lisäksi sinun on hankittava anniskelulupa, jonka hinta myös vaihtelee alueesta riippuen mutta sen tulisi olla melko halpa. Älä unohda vakuuttaa yrityksesi ja rekisteröidä se rajoitetun vastuu yhtiön kanssa. On suositeltavaa, että otat yrityksellesi mahdollisimman kattavan vakuutuksen, jotta se varmasti kattaa kaikki alkoholin aiheuttamat ristiriidat niin asiakkaiden kuin henkilökunnankin osalta.

Levitä sanaa

Paras tapa varmistaa, että baarisi menestyy, on saada positiivinen sana leviämään nopeasti. Suositusmarkkinointi on hyvä tapa saada tietoa yrityksestäsi kuluttajalle, mutta sosiaalinen media on myös tehokas ja ilmainen tapa saada ihmiset kiinnostumaan. Jos sinulla esimerkiksi on hienoja cocktaileja tai koristeita, voit jakaa ja kehottaa asiakkaitasi jakamaan kuvia baaristasi sosiaalisessa mediassa. Nettisivun luominen yrityksellesi on ehdotonta. Se on paras tapa lanseerata yrityksesi maailmalle ja sen avulla asiakkaat löytävät helposti baarisi osoitteen ja aukioloajat sekä muita tietoja.

Paras tapa varmistaa, että yrityksesi saa hyvää palautetta on tarjota erinomaista asiakaspalvelua. Oikean henkilökunnan palkkaaminen ja riittävä koulutuksen tarjoaminen on välttämätöntä, jotta palvelu pysyy johdonmukaisena ja laadukkaana.

Uusimmat Viestit

kesäkuu 17, 2020

Katuruoka Helsingissä

helmikuu 26, 2018

RAVINTOLAA VALITSEMASSA