Hauskoja teemaravintoloita Helsingissä

Hauskoja teemaravintoloita Helsingissä

Jos sinusta joskus tuntuu siltä, että haluaisit kokeilla jotain hieman erilaista ravintolaa ja jättää valkoiset pöytäliinaravinolat ja pikaruokamestat taaksesi ja astua uudenlaseen maailmaan voi nämä teemaravintolat kiinnostaa sinua. Vaihtoehtoisesti jos olet suunnittelemassa illanviettoa porukalla, oli kyseessä sitten erityinen juhlapäivä, synttärit, polttarit tai muuten vaan, voi nämä ravintolat saada lisää särmää ulkona syömiseen.

Ravintola Harald

Harald on viikinkiteemainen ravintolaketju Suomessa ja tällä hetkellä ketjuun kuuluu kahdeksan ravintolaa, jotka löytyvät Helsingistä, Jyväskylästä, Kuopiosta, Lahdesta. Oulusta, Tampereelta. Turusta ja Espoosta. Ensimmäinen Harald ravintola perustettiin Tampereella vuonna 1997. Ravintoloiden viikinkiteema on kattava. Ruokalistan vaihtoehdot koostuvat enimmäkseen kalasta ja lihasta ja eri siipikarjasta eri muodoissa, vihannesten ja kastikkeiden kera. Nämä ruoat ovat lähellä sitä, mitä viikingit saivat syödäkseen mutta annoksia on mukautettu sopimaan nykyaikaiseen makuun. Ruoan lisäksi sisustus on viikinkiteemainen samoin kuin henkilökunnan pukeutuminen,  joten kokonaisvaltainen viikinkitunnelma on taattu. Haraldissa voi myös järjestää yksityistilaisuuksia ja juhlia ja ryhmille on tarjolla runsaita viikinkipäivällismenuita tai buffet vaihtoehtoja. Ruokalistat voi myös räätälöidä ryhmälle erikseen, sopiakseen yksilöllisiin makuihin.

Haraldin annokset ja menut ovat nimetty viikinkien mukaan ja niiden yhteydessä on lyhyt teksti kyseisen historiallisesta henkilöstä tai ruoan alkuperästä. Esimerkiksi ‘Sven kaksiparran retki’  valmis menun yhteydessä kerrotaan, kuinka Sven Haaraparta oli saanut lempinimensä ilmeisesti pitkien talikonmallisten viiksiensä ja partansa takia. Sven Haaraparta oli tanskan kuningas vuosina 986 – 1014, hän oli myös ensimmäinen tanskalainen kuningas, joka teetti kolikoita, joissa oli hänen muotokuvansa. Sven Kaksiparran tarina jatkuu ruokalistassa ja sillä lähes jokaisen ruoan kohdalla on lyhyt mielenkiintoinen kappale viikingeistä luettavissa, voi ruokalistan lukemiseen helposti vierähtää normaalia pidempi aika. Ruoassa on käytetty hyödyksi paljon skandinaavisia luonnon herkkuja kuten mustikoita, lakkoja ja lakritsia sekä klassisia suosikkeja kuten hirvikäristystä, villiviiriäistä, poroa ja tietysti suomalaisten suosikki kaloja lohta ja kuhaa. Jälkiruoalle kannattaa kuitenkin jättää runsaasti tilaa sillä listoilta löytyy täyttäviä perinteisiä makeita kuten räiskäleitä ja lämmintä leipäjuustoa mutta myös erikoisuuksia kuten tervajäätelöä. Harald ketjulla on myös talon oma hunajainen voimaolut ja viisauden viinit.

Zetor

Zetor on maailmallakin kuuluisa traktoriteemainen ravintola Helsingin keskustassa. Tämä hämmästyttävä paikka ei ehkä ole helpoin löytää, mutta kun astut ovesta sisään, on kuin astuisit toiseen maailmaan, maatilamaiseen traktoriteemaiseen maailmaan. Menu on painettu sanomalehdeksi ja tiedot löytyvät monilla kielillä. Menusta löytyy laaja valikoima hyviä perinteisiä ruokia, muun muassa tukevia, kylmään talvipäivään sopivia aterioita. Olut on erinomaista ja ruoka ei ole vain maukasta, vaan tarjoillaan myös teeman mukaisesti. Ravintola Zetor on saanut paljon kehuja upeasta palvelusta ja erinomaisesta tunnelmasta, jonka takia monet sen asiakkaat palaavat sinne yhä uudestaan.

Mikäli et jo ennestään tiedä, Zetor on tšekkiläinen traktorin valmistaja ja pöytien välistä löytyy siis
muutama oikea, upea, vanha traktori. Jos saavut klo 20 jälkeen, ravintolassa on narikkapalvelu, sillä se toimii myös tanssiravintolassa ja tanssilattia täyttyykin melko nopeasti. Tanssilattia on kuitenkin erillään ruokailupuolesta eikä musiikki ole liian kovalla illallisesta nauttimiseen. Ravintolasta löytyy myös minikasino ja sitä pyörittävä croupier sekä ilmeisesti poikien vessasta voi löytää hämmentävän tapetin seiniltä. Niille, jotka kaipaavat yhteyksiä, ravintolassa on myös ilmainen wifi. Zetor perustettiin vuonna 1991 ja se kuuluu S-ryhmään. Tunnetun traktorisisustuksen on suunnitellut Sakke Järvenpää. Ravintolan teeman on myös sanottu parodioivan 1950-luvun Suomi-filmien aikaista suomea. Ravintolaa suositellaan ulkomaalaisille etnisenä ravintolana, joka esittelee stereotyyppisiä käsityksiä maalaiselämästä. Teema ulottuu ruokalistaan asti ja listalta voi löytää miehisiä annoksia kuten makkaraa ilman vihanneksia, suuria pihvejä, sahtia ja muikkuja mutta myös kasvissyöjille löytyy vaihtoehtoja, kuten vuohenjuustolla ja pinaatilla täytetyt ohukaisia, papupyöryköitä ja metsäsieniohrattoa. Listalta löytyy myös suomalaisten suosimia annoksia kuten pyttipannua, karjalanpaistia, blinejä, kalaruokia, lihapullia, poronkäristystä ja muita perinneruokia.

 

Uusimmat Viestit