Helsingin parhaat kahvilat

Helsingin parhaat kahvilat

Oletpa sitten työ- tai huvimatkalla Helsingissä, ystävien kanssa shoppailemassa, kiertämässä kulttuurikohteita, tai asut Helsingissä, kaupungilla liikkuessa on aina mukava pitää pieni kahvitauko. Helsinki on oikea kahvin ystävien paratiisi – toinen toistaan ihanampia kahviloita löytyy joka puolelta. Maailman kahvilatrendit on otettu täällä meidänkin pääkaupungissamme hyvin huomioon, eikä tuiki tavallisen suodatinkahvin ystäviäkään ole unohdettu. Eikä teenjuojia – tarjolla ei yleensä ole vain sitä vanhaa samaa pussiteevalikoimaa, vaan teetä saa myös haudutettuna ja voit maistella erilaisia, eksoottisiakin, teemakuja.

Mutta mihin mennä kun tarjonta on niin valtava? Luottaako kahviloihin jotka ovat jo vuosikymmeniä olleet helsinkiläisten kantapaikkoja, vai kokeillako sitä uusinta ja trendikkäintä kahvilaa? Tämähän on loppujen lopuksi paitsi tietysti makuasia, myös kiinni siitä kuinka paljon on kahvilla aikaa istuskella ja onko aikataulu sellainen joka joustaa, vai pitääkö kahvihampaan kolotus saada loppumaan heti paikalla juuri sen kohdalle osuneen kahvilan avulla. Jos sinä ja suuntavaisto ette ole parhaimpia ystäviä, voit myös etsiä kahviloita ihan kartankin avulla.

Jotta valinta olisi mahdollisimman helppoa, tai ehkä sittenkin vaikeampaa, katsotaanpa muutamien hyväksi havaittujen kahviloiden tarjontaa. Otanta on ehkä tällä kertaa hyvinkin keskustakeskeinen, mutta toisaalta keskustasta löytyvät myös monet kaupat, museot ja kulttuurikohteet. Aloitetaanpa vaikka sellaisesta perinteikkäästä kaupunginosasta kuin Töölöstä.

Top 6 lista

Top 6 lista
Top 6 lista

Café Huvila, Etu-Töölö. Ei uskoisi, että aivan vilkkaan Mannerheimintien kupeessa sijaitseva kahvila olisi näin rauhallinen ja suorastaan puistomainen paikka, missä on hyvä hengähtää kahvikupillisen tai vaikkapa lounaan äärellä. Café Huvila on nimensä mukaisesti Hakasalmen huvilan pihalla, ja yksi sen erinomaisista puolista on sen tunnelmallinen, kaunis miljöö. Hyvällä säällä kannattaa istua ulkona, ja nauttia esimerkiksi erikoiskahveista, laatuteestä ja luomuleivonnaisista.

Café TinTin Tango, Töölö. Pysytäänpä vielä Töölössä, nimittäin tässä Töölöntorin vieressä sijaitsevassa klassikkokahvilassa viihdyt varmasti. Kuten nimestä voi päätellä, kahvilassa on hyvinkin kansainvälinen tunnelma, eikä vähiten hauskojen Tintti-sarjakuva -viittausten ansiosta. Tarjolla on kahvin lisäksi muuan muassa toasteja, salaatteja ja erilaisia leivonnaisia, ja jos mieleesi tulee haluta iltapäivällä aamiaista, sekinonnistuu! Eikä tarvitse huolestua jos pudotat viinerin tai limsaa vaatteillesi, kahvilan perältä löytyy nimittäin pyykinpesukone, jolla voit hurauttaa villatakin puhtaaksi. Kätevää, eikö totta!

Fazer Café Kluuvikatu 3, Kluuvi. Helsinkiläisistä kahviloista ei voi puhua ilman että mainitsee tämän klassikon. Perinteitä riittää, sillä kahvila on toiminut tällä samalla paikalla vuodesta 1891. Alkujaan kahvila oli ranskalais-venäläinen konditoria, mutta kaikkien näiden vuosien kuluessa siitä on tullut suosittu kohtaamispaikka, jossa vierähtää hetki jos toinenkin.Tarjolla on erinomaisien kahvien ja leivonnaisten lisäksi herkullista aamiaista ja laadukasta brunssia. Jos haluat saapua nauttimaan aamiaista tai brunssia, on suositeltavaa tehdä pöytävaraus, sen verran kysyttyjä ne ovat.

Ekberg, Kamppi. Toinen erittäin perinteikäs kahvila on Ekberg Bulevardilla. Tämä paikka on huolehtinut helsinkiläisten makunystyröistä peräti vuodesta 1852 asti. Erityisen kuuluisa kahvila on herkullisista leivonnaisistaan, jotka valmistetaan alusta saakka itse, käyttäen parhaimpia raaka-aineita. Voit mennä nauttimaan kahvilan mennyttä aikaa viehättävästi henkivästä tunnelmasta myös aamiainen tai lounas mielessä.

Brooklyn Café, Punavuori. Oletko kiinnostunut vähän trendikkäimmistä herkuista kuin supisuomalainen voisilmäpulla tai korvapuusti? On aika suunnata Fredrikinkadulle Brooklyn Cafè -kahvilaan ja nauttia parhaasta New Yorkista kotoisin olevasta tarjonnasta; täältä löytyy bageleita, vohveleita, avokadopaahtoleipiä ja herkullisia kuppikakkuja. Tunnelma on mahdollisimman autenttinen, sillä kahvilan perustaneet siskokset ovat lähtöisin Brooklynista. Samalla kun nautit herkkuja, voit verestää englannin kielen taitoasi lukemalla vaikkapa New Yorker -lehteä.

Good Life Coffee, Kallio. Viimeiseksi tutustumme tällä kertaa aitoon hipsteritunnelmaan, missäpä muualla kuin Kalliossa. Good Life Coffeella on oma paahtimo, joten kahvin laadukkuus on varmasti taattu. Mainion kahvin kyytipoikana voi nauttia paikallisten leipomoiden herkuista, ja matkamuistoksi voi ostaa hauskoja Avoid Bad Life -tuotteita, joiden slogan sopii kahvilan imagoon paremmin kuin hyvin.

Näin olemme katsastaneet muutaman helsinkiläisen kahvilan, ja uskallan väittää että olemme vain raapaisseet pintaa. Parhaimpia kahviloita löytyy varmasti myös muualta kuin Helsingin keskustasta, eikä kannata huolia jos unohdin mainita juuri sinun lempikahvilasi! Mikäs nimittäin sen mukavampaa kuin ottaa pitkän tähtäimen tavoitteeksi käydä mahdollisimman monessa eri kahvilassa maistamassa tarjontaa ja aistimassa tunnelmaa. Ehkäpä juuri siitä pienellä sivukadulla sijaitsevasta pikkuruisesta kahvilasta tulee sinun uusi kantapaikkasi!

Uusimmat Viestit