Katuruoka Helsingissä

Katuruoka Helsingissä

Katuruoan suosio on yleistynyt huimaa vauhtia myös Helsingissä, sillä aiemmin ne kuuluivat lähinnä vain festivaalien yhteyteen tai olivat omia tapahtumiaan. Kuitenkin nykyään niitä löytää useista paikoista pitkin Helsinkiä ja suosio on yhä suuressa kasvussa. Katuruoka ja kesä kuuluvat ehdottomasti yhteen ja Helsingissä voikin bongailla useita katuruokaa myyviä kärryjä kesäisin. Talvella kuitenkin on aavistuksen mukavampaa päästä lämpimiin sisätiloihin nauttimaan tästä erilaisesta ruokakokemuksesta ja Helsingissä sekin on mahdollista, nimittäin perinteisten katuruokaa myyvien kärryjen ja rekkojen lisäksi Helsingissä pääsee nauttimaan katuruoasta myös sisätiloissa!

Fat Ramen sijaitsee ihanassa viihtyisässä Hietalahden kauppahallissa ja tarjoilee asiakkailleen maukkaita laadukkailla raaka-aineilla tehtyjä ramen-kulhoja sekä steam buneja. Jo nimensä mukaan perinteisiä fish & chipsejä tarjoileva Fisu & Ranet – katuruokaravintola tarjoaa makuelämyksiään aitiopaikalla Kampin viihtyisässä kauppakeskuksessa, jossa on helppo poiketa ostosreissun yhteydessä. B-smokery sijaitsee Teurastamon tiloissa ja tarjoaa asiakkaille varsinkin tuhtia maittavaa katuruokaa lihanhimoon. Sijainnista huolimatta tarjolla on myös kasvisvaihtoehtoja, mikäli kasissyöjä uskaltautuu hieman lihaisaan ympäristöön. Vaasankadulla katuruokapaikkaa pyörittää ravintola nimeltä Bali Brunch, joka tarjoaa uniikkeja makuelämyksiä trendikkään indonesialaisen keittiön voimin.

Katuruoan suosio kasvussa

Aluksi oli pieniä kärryjä, joista myytiin uudentyyppistä jännittävän erilaista ruokaa, eli street foodia. Ilmiö kiri pikaisesti paikasta toiseen ja pian sanapari oli tunnettu jo joka puolella Suomeakin. Katuruokaa on nykyään tarjolla yhä enemmissä määrin ympäri Suomea, mutta Helsingissä tämä trendi on vahvimmillaan ja yhä uusia paikkoja ilmestyy Helsingin katukuvaan tiuhaan tahtiin, niin liikkuvina versioina kuin myös kivijalkapaikkoina. Kesä on kuitenkin edelleen katuruoan kulta-aikaa, sillä tällöin ruokarekat ja kärrit lähtevät liikkeelle ja niitä voi bongailla vaihtuvissa paikoissa pitkin Helsinkiä. Lisäksi erilaisissa tapahtumissa on mukana useampi katuruokaa myyvä pulju, joten valinnanvaraa riittää.

Helsingissä järjestetään myös erilaisia katuruokatapahtumia, kuten esimerkiksi 2019 järjestetty Streat Helsinki EATS – Street Food Festival, jossa tarjoiltiin erilaista katuruokaa torikortteleissa ja samalla tutustuttiin erilaisiin uusiin valmistusmenetelmiin, erikoisuuksiin ja vegaanivaihtoehtoihin. Sekä pureuduttiin hieman pintaa syvemmälle katuruoan ekologisuuteen ja kestävyyteen. Tapahtumassa oli paikalla yli 30 erilaista katuruoan tarjoajaa Suomesta, Virosta sekä Ruotsista. Katuruoan kiinnostus ja suosio näkyi myös tapahtumassa, sillä paikanpäälle saapui ihmisiä sankoin joukoin tutustumaan, ihastelemaan ja maistelemaan koukuttavia katuruokia, eikä ihme sillä erilaiset maut maailmalta tarjoavat varmasti jokaiselle herkullisen makumatkan maailmanympäri, tinkimättä laadusta ja edulliseen hintaan.

Hyvää ruokaa halvalla

Hyvää ruokaa halvalla
Hyvää ruokaa halvalla

Miten katuruoasta tuli sitten hyvin suosittua Suomessa? Vastaus tähän on todennäköisesti hyvin yksinkertainen: hyvää ruokaa, edulliset hinnat. Katuruoka on suhteellisen simppeliä verrattuna useisiin ravintoloiden tarjoamiin ruokiin, mutta esimerkiksi hinnat ovat katuruoassa edulliset, ruoka on täyttävää sekä tietenkin maistuvaa. Suomessa katuruoka on myöskin suurilta todella laadukasta, eli vaikka hinnat ovat edulliset, laadusta ei tingitä. Ensimmäiset katuruokapaikat Helsingissä olivatkin kaikki ammattikokkien ylläpitämiä paikkoja, mutta nykyään mukaan mahtuu jos jonkinlaista kärryä, joskin suurin osa edelleen aivan yhtä laadukasta kuin ennenkin, sillä Suomessa ruoan myynti ei onnistu ihan noin vain ja Evira valvoo tarkasti myös jokaista katuruokaa myyvää rekkaa ja kärriä. Asiakkaat myös äänestävät nykyisin yhä helpommin jaloillaan, eli mikäli ruoan laadukkuus ei ole kohdallaan asiakkaat kaikkoavat.

Nykyään arvostetaan suuresti juuri ruoan laadukkuutta ja edullista hintaa, joten mikäli nämä asiat ovat mallillaan niin asiakkaita riittää. Katuruoka on sopivan simppeliä niin kutsuttua maukasta ja edullista kotiruokaa, joka valmistetaan nopeasti asiakkaalle nautittavaksi. Ruoan maut tulevat joka puolelta maailmaa, joten katuruoka on hyvin monipuolista ja kiinnostavaa, josta jokaiselle löytyy varmasti jotakin mieluista.

Uusimmat Viestit