Kokeilunarvoisia kahviloita Helsingissä – osa 1

Kokeilunarvoisia kahviloita Helsingissä - osa 1

Tekisikö sinunkin mieli löytää uusia, kodikkaita kahviloita, jotka eivät ole suuria tylsiä ketjukahviloita? Tähän listaan olemme keränneet kokeilunarvoisia kahviloita Helsingissä, joiden joukosta toivottavasti löydät jotain uutta tai kenties uuden vakiokahvilasi. Hyvä kahvila on kuin oma olohuone, jossa viihtyy tuntikausia joko kirjaa lueskellessa, kaverin kanssa höpötellessä tai vaikka töitä tehdessä.

Moko

Helsingin Design kadun lopussa sijaitseva Moko kahvila on suosittu lounaspaikka kaikkien suunnittelijoiden, markkinointi ihmisten ja taiteellisten tyyppien keskuudessa. Kuvittele hipsterien, Madmen-tyyppisten mainosmiesten ja maanläheisten hippien sekalainen asiakaskunta. Etkö osaa kuvitella tätä joukkoa samassa paikassa? No sitten sinun on pakko käväistä täällä katsomassa itse. Moko marketissa ja kahvilassa on paljon nähtävää, kuten eurooppalaisia muistoesineitä, kodin sisustustarvikkeita ja maukkaita maahantuotuja tuotteita. He tekevät myös ihania tuoreita salaatteja, hyvää kahvia ja heillä on ilmainen wifi. Kahvilassa on ilmava muunnetun varaston ilmapiiri. Vinkki: salaatit ovat valtavia ja ruoan saa myös take-awayna.

Cafe Regatta

Tämä ihastuttava pieni puurakennus Meilahden rannalla on kaikkien rakastama kahvila, varsinkin kesäisin. Täällä kannattaa käydä jos on kanelipullien ystävä, sillä he tekevät kaupungin parhaat korvapuustit. Korvapuustien tuoksu kiertyy ympärillesi, jos valitset kahvitella sisällä, vanhoin suomalaisin tavaroin sisustetussa mökissä. Muussa tapauksessa voit mennä ulos nauttimaan auringonpaisteesta ja tuulenvireestä meren rannalla. Täällä voit myös grillata omat makkarasi avotulella. Kahviosta saa ostaa haluamasi määrän makkaraa ja grillitikut, nuotio sekä ketsuppi ja sinappi tulee talon tarjoamana kaupan päälle. Mahtava paikka pysähtyä grillaamaan  makkarat lounaaksi tai välikahveille.

Kaffecentralen

Kaffecentralen on kolmen kahvilan ketju Helsingissä. Nämä kolme suosittua ja hyvin sijoitettua kahvilaa ovat ylpeitä hyvin koulutetuista baristeistaan ja erinomaisesta espressostaan. He todella tietävät mitä tekevät ja rakastavat ammattiaan. Yksi kahviloista sijaitsee aivan design-museon vieressä, joten se on täydellinen paikka nauttia kahvit museon kiertämisen jälkeen. Kaffecentralen on suomeksi kahvikeskus. Miksi siellä kannattaa käydä? He tarjoavat kaupungin parhaat kahvit ja vielä kohtuuhintaan. Tämän lisäksi he myös myyvät hienoja kahvilaitteita ja tuotteita sekä monia laadukkaita kahvi lajikkeita. Tämä on siis ehdottomasti sinulle, jos haluat erinomaisen kupin kahvia tai tarvitset ostaa kahvintekotarvikkeita. Ellet ole kahvinjuoja, pyydä lusikoitavan herkullista kuumaa kaakaota, täydellinen valinta etenkin talvipakkasilla!

Vanha Kauppahalli

Vanha Kauppahalli on hiljattain remontoitu ja se on nyt parempi kuin koskaan! Tämä kauppahalli on palvellut asiakkaita vuodesta 1889, joten on hyvä, että sitä hoidetaan. He myyvät  muun muassa kalaa, lihaa, leipää, leivonnaisia, juustoa, kahvia ja mausteita. Se sijaitsee hyvin lähellä kauppatoria, joten voit suunnata sinne näkemään ja maistelemaan suomalaista ruokakulttuuria huonon sään sattuessa. Lounasvaihtoehtoja on paljon, mutta jos haluat perinteistä suomalaista ruokaa tai suomalaisia erikoisuuksia, tämä on todellakin oikea paikka.

 

Arkadia international Bookshop

Kirjojen ja kahvin ystäville ei ole mitään parempaa kuin kahvila kirjakaupassa. Tämä kirjakauppakahvila toimii myös intiiminä konserttiteatterina, kulttuurikeskuksena ja yhteisötalona. Se on sellainen paikka, jossa Hemingway viihtyisi, jos hän olisi suomalainen ja yhä elossa. Käperry tänne tuntikausiksi ja lue koko kirja tai koko kirjakaupan kokoelma tai käy kirjallisia keskusteluita muiden kirjoja rakastavien kanssa. Tämän paikan omistajalla, Ianilla, on myös mahtava muisti ja muistaa kaikki asiakkaansa.

Ihana kahvila

Hippien vetämä, vanhan sataman vieressä sijaitseva kaunis kahvila tarjoaa aivan uuden tavan katsella Helsinkiä. Ainutlaatuinen ympäristö, jossa on graffitiaidat, kaupunkipuutarha, yhteinen sauna ja rullalautapaikkoja, luovat siistin ilmapiirin. Kesällä täällä järjestetään myös erilaisia tapahtumia Nimensä mukaan Ihana kahvila on ihana tapaamispaikka. Ota kuppi kahvia ja raakakakkua ja ihaile kaupunkikulttuuria ja merinäköalaa. Matka kahvilaan on seikkailu itsessään, sillä sinun on käveltävä rakennustyömaan halki päästäksesi sinne, mutta kunhan vain seuraat merkkejä, löydät kyllä perille.

Uusimmat Viestit