Maailman parhaat baarit – osa 1

Maailman parhaat baarit - osa 1

Jotkut baarit heittää drinkkejä ja pienpanimo oluita tyylikkäästi ihmismassoille. Toiset nostavat cocktailien teon taiteeksi. Olemme koonneet listan parhaista baareista kaikkialta maailmaa. Listamme sisältää baareja neljästä maanosasta ja 14 kaupungista Sydneystä Singaporeen, Seattlea unohtamatta.

Le Lion Bar de Paris, Hampuri

Tämän baarin nimi on kenties hieman harhaanjohtava, mutta älä anna sen häiritä. Tämä klassinen cocktail-lounge on itse asiassa Hampurissa, pohjois-saksan kulttuurikeskuksessa. Baarin takana on  suuri leijonapatsas ja baarimestarit käyttävät “kultaista nestettä” (Kina L’Aéro D’Or vermuttia) joissakin baarin suosituimmista cocktaileista.

Hemingway Bar, Praha

Sinun ei tarvitse mennä Kuubaan tunteaksesi itsesi Ernest Hemingwayksi, vaan voit mennä sen sijaan Prahaan. Nimetty yhden maailman legendaarisimpien juojien mukaan, tämä baari tarjoaa yli 200 erilaista rommia sekä erityisiä romminmaistelutapahtumia, jossa shottien välissä tarjoillaan suklaata, pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä. Tässä baarissa on myös melko vakava lista sääntöjä. Paikkojen vaihtaminen ja vieraille ihmisille puhuminen on kiellettyä. Nämä on luotu tarkoituksena pitää paikka rauhallisena ja tunnelma rentona.

69 Colebrooke Row, Lontoo

Ensisilmäykseltä tämä Islingtolainen baari, joka myös tunnetaan ‘nimettömänä baarina’, vaikuttaa melko yksinkertaiselta ja sen menu melko vakiovalikoimalta, mutta tutustu tarkemmin cocktailluetteloon ja löydät valikoiman erikoisia ainesosia sekoitettuna suosikki drinkkeihisi. Nämä drinkit ovat omistaja Tony Conigliaron tekemien tutkimusten tulos. Hänellä on ‘drinkkilaboratorio’ baarin yläkerrassa, missä hän käyttää huipputeknisiä molekyylisekoittamislaitteita klassisten drinkkien uudelleenkeksimiseen.

The Broken Shaker, Miami

Freehand Miami hostellissa sijaitseva James Beard -palkinnon saanut The Broken Shaker on täydellinen sekoitus vanhaa ja uutta. Voit maata uima-altaan reunalla ja siemailla karamellilla maustettua vanhanaikaista, tai kokeilla lehtikaaliananas caipirinhaa. Asiakkailla on vapaa pääsy koko hotellin alueella ja The Worlds 5o Best Bars kutsuu sitä parhaaksi paikaksi maailmassa, jossa voi juoda lähes alasti. Jos haluat päästä tunnelmaan, katso baarin Instragamin kuvagalleriasta kuvia sen takapihalta.

Buck and Breck, Berliini

Buck and Breck on piilotettu merkitsemättömän oven taakse ja asiakkaitten on koputettava oveen sisään päästäkseen. Buck and Breck sekoittaa pienen salakapakkatyylin tyylikkään saksalaisen sisustuksen kanssa. Se koostuu vain yhdestä mustasta huoneesta, jonka keskellä on krokotiilinnahkalla peitetty pöytä, jonka ympärille mahtuu 14 henkilöä. Cocktailit koostuvat pääasiassa kuivasta ginistä, viskistä tai brandystä ja tarjoillaan kuparilankakupeista.

White Lyan, Lontoo

Tämä Hoxtonissa sijaitseva paikka ei ota erityispyyntöjä, joten älä edes yritä. Juomat on sekoitettu ennalta eivätkä ne koskaan sisällä sitrushedelmiä tai jäitä. Baarimestarit pitävät sen sijaan yli 500 pulloa jo valmiiksi sekoitettuja cocktaileja jääkaapissa ja pakastimissa, ja jättävät reseptikokeilut aukioloaikojen ulkopuolelle. Erikoisuuksiin kuuluu mehiläisvahalla maustettua vanhanaikaista ja viikunapuunlehticoladaan.

Bulletin Place, Sydney

Bulletin Place on mahdutettu maantasossa olevan kahvilan ja yläkerrassa olevan tatuointiliikkeen väliin. Bulletin Place on World Class Bartenders voittajien Tim Phillipsin ja Adi Ruizin sekä kumppani Robb Sloanin keksintö. Se on myös 2014 Australian Bar Awardsin cocktailbaari voittaja. Drinkit täällä vaihtuvat säännöllisin väliajoin, mutta voit lukea mitä on tarjolla baarin takana sijaitsevasta teurastajan paperilistasta.

PDT, New York

Tähän salakapakkaan pääsee ainoastaan kulkemalla Manhattanin East Villagessa sijaitsevan Crif Dogs hot dog paikan sisällä olevan puhelinkopin läpi. Pekonilla maustettu bourbon on suosittu juomavalinta, mutta älä unohda vaahterasiirappia! Paras osa tästä kodikkaasta loungesta on se, että salaoven lävitse kulkemisen jälkeenkin, voit edelleen tilata Crifsin hot dog listalta mitä haluat, koska kuka ei haluaisi hodaria drinkkinsä kanssa?

Uusimmat Viestit