Maailman parhaat baarit – osa 2

Maailman parhaat baarit - osa 2

Tässä artikkelisarjassa listaamme ja tutustumme maailman 25 parhaaseen baariin. Joukosta löytyy erikoisia teemabaareja, salakapakoita, molekyylitasolla muunneltuja, valmiiksi sekoitettuja ja outoja drinkkejä tarjoilevia baareja kaikkialta maailmaa. Tutustu listaamme ja valitse, mitä lähdet kokeilemaan.

28 HongKong Street, Singapore

28 HongKong Street luotiin kilpailemaan New Yorkin kasvavaa cocktailbaarikulttuurista. Siellä on joukko maailmanluokan baarimikkoja, mukaan lukein Michael Callahan, joka voitti U.S Bartender’s Guild Cocktail World Cupin vuonna 2011, Peter Chua, joka on Diageo Reserve World Class Bartender of the Year finalisti, äskettäin tiimiin liittynyt David Cordoba, Bacardin globaali suurlähettiläinen sekä Arijit Bose, josta tulee pääbaarimestari. 28 HongKong Streetin raaka-aineet ovat aina tuoreita, joskus niin tuoreita että ne on poimittu suoraan katolla sijaitsevasta puutarhasta.

Smuggler’s Cove, San Francisco

Tämä tikibaari tuntuu karibialaiselta ja näyttää merirosvolaivalta. Teeman mukaan rommi on heidän erikoisalaansa ja heidän drinkkilista sisältää yli 70 cocktailia. Jos olet todella innokas ja haluat kokeilla niitä kaikkia, he antavat sinulle kortin, jonka avulla voit seurata, mitä drinkkejä sinulla on vielä kokeilematta.

Nottingham Forest, Milano

Tämän baarin on sanottu tuovan mieleen Indiana Jonesin ullakon. Baarin omistaja Dario Comini otti nimen toisesta baarista matkallaan Aasiassa, ja hän otti ilmeisesti myös muutamia muita asioita, sillä baari on täynnä Buddha patsaita, meripeninkulmia ja eksoottisen eläinten nahkoja. Mutta baarin pitkä cocktail lista on myös huomion arvoinen, sillä se sisältää yli 1000 drinkkiä.

Candelaria, Pariisi

Puoliksi tacoravintola, puoliksi baari, Candelaria tarjoaa maukasta meksikolaista ruokaa, eteläamerikkalaistyylisiä drinkkejä ja nuorekkaan pariisilaisen ilmapiirin. Cocktaillistalta löytyy runsaasti drinkkejä, joiden pohjana käytetään mescalia, tequilaa, piscoa ja cachaçaa, ranskalaisia perinnejuomia kuten konjakkia ja absinttia unohtamatta. Muista kysyä erikoiscocktaillistaa, josta löytyy parhainten mixologien ja baarien luomia omaperäisiä drinkkejä.

Elephant Bar, New York

Elephant Bar, New York
Elephant Bar, New York

Tämän upeampaa baaria on vaikea löytää. Elephant Bar sijaitsee Manhattanin NoMad hotellissa, ja sillä on yli seitsemänmetrinen mahongista tehty baaritiski ja klassinen cocktaillista, joka vaihtuu kausittain. Kokeile baarin suosittua sekoitusta: ruisviskiä, aperolia ja kirsikkalikööriä. Sitä kutsutaan nimellä ‘Satan’s Circus’, joka oli alueen lempinimi aikoinaan kun se oli täynnä yökerhoja ja pelihuoneita 1880-luvulla.

Happiness Forgets, Lontoo

Happiness Forgets baarilla saattaa olla maailman paras slogan: ‘Great cocktails, no Wallies’, joka tarkoittaa ‘mahtavia drinkkejä, ei typeryksiä’. Se on maanläheinen paikka ilman vaatimuksia, heidän nettisivujensa mukaa alhaisen vuokran kellarissa. Ymmärrettävää, kun otetaan huomioon, että baari sijaitsee trendikkäällä Hoxton Squarella. Kokeile Earl Grey mar-tee-nia tai Tokyo Collinsia, joka on Tom Collinsista tehty variaatio, joka sisältää Yuzu sakea.

Aviary, Chicago

Aviery sijaitsee Chicagon lihanpakkausalueella. Baarimestari Charles Joly on voittanut arvokkaita palkintoja ja baari on niin vakavissaan drinkkien parantamisesta täydellisyyden partaalle, että he ovat palkanneet kokopäiväisen ‘jää kokin’, joka tekee erimakuista jäätä täydentämään jokaista drinkkiä. Heillä on myös kellarissa salakapakka, jota kutsutaan ‘toimistoksi’ ja jonne pääsee ainoastaan kutsusta.

Connaught Bar, Lontoo

Valkohanskaisista ovimiehistä terävästi pukeutuviin italialaisiin mixologeihin baaritiskin takana, Connaught Bar huokuu luksusta. Martinit ovat hiljaa sekoitettu, eivät koskaan ravistettu ja ne tuodaan sinulle vaunuilla. He tarjoavat myös viski konsepti maistelun, joka yhdistää juomia kuten 17 -vuotiaan Balvenie DoubleWoodin ja Johnnie Walker Platinumin kolmen kotitekoisen suklaan kanssa.

High Five, Tokio

Baarimestari Hidetsugu Ueno, yksi Japanin kuuluisimmista baarimestareista, on tunnettu hänen mestarillisesti veistämistä timanttijääkuutioistaan. Hänet tunnetaan myös keksimästään erittäin tarkasta tyylistä ravistella juoma, jonka tarkoituksena on liikuttaa jäätä ympäri lasia, sen sijaan, että sitä ravistellaan ylös alas, jolliin jää tärähtää sheikkerin molempiin päihin. Hänellä on myös mieletön taito sekoittaa juomia asiakkaan makuun ilman listoja tai reseptejä.

Uusimmat Viestit