Maailman parhaat baarit – osa 3

Maailman parhaat baarit - osa 3

Listamme maailman parhaista baareista jatkuu! Jos olet koskaan haaveillut käyväsi maailman parhaiden baarien listan yläpäässä olevissa baarissa, tämä lista on sinulle, sillä saavumme listan kärkipäähän. Ensi kerralla, kun matkustat Lontooseen, New Yorkiin, Sydneyyn tai Seattleen, pistä nämä baarit matkasuunnitelmaasi.

American Bar, Lontoo

American Bar, joka sijaitsee Lontoon Savoy hotellissa, on tämän listan vanhin baari. Se avattiin 1889 ja se sai nimensä sen tarjoamista Amerikan tyylisistä juomista. Tämä baari oli koti legendaariselle baarimestarille Ada “Coley” Colemanille, joka keksi Hanky Panky cocktailin, sekä Harry Craddockille, joka kirjoitti Savoy Cocktail -kirjan. Vielä yli vuosisadan jälkeenkin, paikka rokkaa edelleen. Vuonna 2014 he lanseerasivat 125 -vuotisjuhlamenun, jossa on historian inspiroimia juomia ryhmitetty 25 -vuoden aikajaksoihin.

The Baxter Inn, Sydney

Tämä kellarimesta on Sydneyn korkeimmaksi listattu baari ja on tunnettu sen viskivalikoimasta. Baaritiskin takana olevissa hyllyriveissä on noin 630 viskivaihtoehtoa, joihin pääsee käsiksi kirjastotyyppisillä tikkailla. The Baxterin perusti Anton Forte ja Jason Scott, joka myös pyörittää Sydneyn Shady Pinesia, joka on maailman 50 parhaan baarin listalla. Selkeästi nämä miehet tietävät, mitä tekevät.

Canon, Seattle

Canonin baarimikot ottavat katkerat ja viskit vakavasti. Heidän  130-sivuinen drinkkilista, jota kutsutaan nimellä ‘Captain’s List’, sisältää noin 3,300 juomaa ja hinnat vaihtelevat kaikesta kuuden ja 1500 punnan välillä. Jos tarvitset aikaa listan läpikäymiseen voit ladata digitaalisen kopion juomalistasta ja tutkia sitä ajan kanssa kotona.

Employees Only, New York

Tämä West Villagessa sijaitseva juottola huokuu 20-luvun ilmapiiriä. Tähän teemaan sopivasti heidän nettisivuillaan on gansterityypiset esittelyt henkilökunnasta ja seepianväriset kuvat. Tiedät olevasi New Yorkissa kun baareilla on illallisvaraukset kolmessa eri aikakategoriassa: Teatteria enennen kuudesta seitsemään illalla, illallinen kuudesta puoleenyöhön ja myöhäinen ilta keskiyöstä 3:30 aamuyöhön. Heidän drinkkilistansa löytyy myös kaikki suosikkijuomasi.

The Dead Rabbit Grocery & Grog, New York

Manhattanin historiallisella talousalueella sijaitseva The Dead Rabbit on klassinen irlantilainen pubi, joka edustaa vanhan New Yorkin henkeä. Pohjakerroksen epävirallinen hanaoluthuone tarjoilee oluita, punssia ja hillittyä lounasruokaa. Yläkerran salista saat 1800-luvun innoittamia cocktaileja (72 lajiketta, tarkalleen ottaen), jotka maailman parhaimmat baarimestarit ovat valmistaneet.

Nightjar, Lontoo

Yksi maailman kolmesta parhaasta baarista kolme vuotta peräkkäin, Lontoon huippusalakapakka huokuu 20 -luvun glamourtunnelmaa ja kieltolajin aikaisia drinkkejä ja swingiä. Mestarimixologit Marian Beke ja Luca Cinalli työskentelevät täällä ja heidän ansiostaan baari sijoittuu maailman parhaiden baarien top kolmen joukkoon.

Attaboy, New York

Attaboy otti yli New Yorkin ultratrendikkään maanalaisen Milk & Honey baarin kun sen omistaja Sasha Petraske lähti. Hänellä töissä olleet Michael Mcllroy ja Sam Ross perustivat Attaboyn sen tilalle. Attaboy on lähes yhtä trendikäs kuin sen edeltäjä, ja edelleen liian ‘underground’  että sillä olisi nettisivuja. Attaboy on Milk & Honeyn kirkkaampi ja värikkäämpi sisar, mutta sen kantava voima on sama: huipputasoisia cocktaileja ja erikoisluomuksia, jotka mixologit ympäri maailmaa ovat luoneet.

Artesian, Lontoo

Tässä se on. Crème de la creme. Kolmantena peräkkäisenä vuonna tämä tyylikäs Regent Street -hotellibaari pääsi listan kärkeen. Artesianin cocktaillista muuttaa teemaa vuosittain. Vuonna 2014 se oli ‘Unfolding and Exploring’, jonka yksi kohokohta oli Camouflage, kultainen ananas, joka on täynnä giniä ja santelipuuta. Kesällä 2015 baari esitteli Surrealismiteeman listan, jonka pääbaarimestari Alex Kratena sanoisi “tutkivan cocktailien toimivuutta ilman järkeä”. Tässä baarissa on syytä käydä, sillä juomat ovat täydellinen sekoitus klassista ja innovaatioita, mutta upeinta on sen leuat loksahtamaan saava asiakaspalvelu.

Uusimmat Viestit