Parhaat budjetti ruokapaikat Helsingissä – osa 2

Parhaat budjetti ruokapaikat Helsingissä - osa 2

Tässä artikkelisarjassa listaamme mahtavia ravintoloita Helsingissä, joista saa maukkaita ja täyttäviä annoksia lompakkoystävälliseen hintaan. Oli sitten kyseessä rento tai virallisempi tilaisuus, lounas tai illallinen, jokaiseen tilaisuuteen löytyy sopiva ravintola, jossa ei tarvitse vinguttaa visaa loppulaskun maksamiseen. Joukosta löytyy ravintoloita niin perinteisen suomalaisen ruoan etsivälle kuin muidenkin kulttuurien gastronomiaa.

BLINIt

Hyvä ja halpa venäläinen ravintola joka tarjoaa lähinnä, no, blinejä. Niille, jotka eivät vielä ole päässyt blinien ihmeelliseen maailmaan käsiksi, blini on pieni lettu, joka tarjoillaan makeiden ja suolaisten täytteiden kanssa. Tunnetuin tapa syödä blinejä on kenties kalanmädin, punasipulisilpun ja kermaviilin tai creme fraichen kanssa. Tämä versio on tuttu näky esimerkiksi suomenlaivojen buffetissa. BLINIt ravintolassa blinit ovat erittäin maukkaita ja halpoja, joten tämä sopii täydellisesti pienellä budjetilla syömään lähtijöille. Blinit soveltuvat myös hyvin välipalaksi jos olet vain hieman nälkäinen. Blinien lisäksi ravintolasta saa myös muita venäläisiä herkkuruokia.

Kokeile bliniä kondensoidulla maidolla, ne ovat hyvin makeita!

Ravintola Ilves

Tavastian vieressä sijaitseva ravintola ilves on perinteinen tankkauspaikka ennen keikalle menoa. Tunnelma täällä on muuttunut hieman aikaisemmasta. Heidän uusi, hienostuneempi ruokalista näyttää tuovan sisään enemmän lounasväkeä. Ilves tarjoilee erittäin hyvää suomalaista ruokaa. Jos et ole kovin nälkäinen, kokeile suomalaisia ‘tapaksia’ tai valitse yksi suurista annoksista ja näläntunteesi on poissa. Ollessasi onnekas, saatat bongata suosikkibändisi täällä nauttimassa keikkaa edeltävästä nesteytyksestä.

Fafa’s

Iso Roban Fafasta saat kaupungin parhaat falafelit. Ensin Fafa’seja oli yksi, joka oli aina täynnä, joten he avasivat toisen ja kolmannen ravintolan! Iso Roban Fafa’s on ketjun ensimmäinen. Jos haluat jotain täyttävää, herkullista ja nopeaa, tämä on sinun paikkasi! He valmistavat omat falafelinsa ja leipovat pitaleivän itse, joten voit olla varma, että se on aina tuoretta. Kokeile falafel ja halloumi pitaa, se on paikallinen suosikki.

B-smokery

Mieletöntä ruokaa! Heidän lounaslistansa muuttuu joka päivä, vaikka he aina tarjoilevat baby ribsejä ja kasvisvaihtoehtoa. Viikonloppu on riivityn lihan, paistin ja pulled pork burgerien ja muiden suussa sulavien liharuokien aikaa. B-smokery on avoinna lounasaikaan ja uudelleen iltaisin. Ruoka on erittäin hyvää, varsinkin paisti ja pulled pork hampurilaiset. Uuden kulttuuri- /design- / elintarvikekeskuksen, Teurastamon, alue on upea. Paras aika tulla tänne, on kun teurastamolla on jokin tapahtuma käynnissä, saadakseen kaiken irti ympäristöstä. Vaihtoehtoisesti piipahda  lounaalla jos satut olemaan lähellä.

Unicafe

Unicafe
Unicafe

Tämä yliopiston omistama kahvila varmistaa, että Helsingin nuoret opiskelijoilla on lihaa luidensa päällä jopa rankkojen talvienkin läpi. Oppilaat maksavat hieman vähemmän kuin ulkopuoliset, joten mikäli et ole opiskelija, joudut maksamaan muutaman euron enemmän ruoastasi. Unicafe tarjoaa suuria annoksia lämmintä ruokaa, salaattibuffetin ja leipää noin kuudella eurolla, jopa ilman suomalaista opiskelijakorttia. Jos haluat tuntea olevasi taas koulun penkillä, ota tarjotin ja hyppää ruokajonoon. Juomina löytyy perinteisesti myös maitoa ja piimää. Ruokavalikoima on yleensä melko hyvä ja sisältää yleensä myös erityisen maukkaan vaihtoehdon, joka maksaa muutaman euron enemmän. Savustetut lohipihvit pestossa ovat esimerkiksi todellakin muutaman ylimääräisen euron arvoisia. Kasvisvaihtoehto löytyy myös aina.

Zucchini

Zucchini on erinomainen vegepaikka kaupungin keskustassa, jossa on voi napostella vege lounaan tai välipalan. Voit valita ison kuuman aterian tai keiton, salaatin tai pizzan viipaleen. Kaikki annokset ovat kohtuuhintaisia, esimerkiksi pizzanviipale salaatin ja leivän kera on noin 6 € ja täyttää varmasti vatsaasi. Tämä paikka on täydellinen, jos olet kasvissyöjä ja vaikket olisikaan, makunystyräsi ovat varmasti tyytyväisiä Zucchinin runsaita, juhlavia ja herkullisia ruokia maistettuasi. Jälkiruoaksi he tarjoilevat myös suuria kakkupaloja ja piiraita. Zucchini on melko pieni paikka ja lounasruuhkan aikana saatat joutua odottaa pöytää, mutta se ruoka on ehdottomasti muutaman minuutin odotuksen arvoista!

Uusimmat Viestit