Parhaat budjetti ruokapaikat Helsingissä – osa 1

Parhaat budjetti ruokapaikat Helsingissä - osa 1

Kuun loppupuolella kun edellisestä palkkapäivästä on kulunut jo viikkoja ja varat käy vähiin, mutta silti on käytävä ulkona syömässä syystä tai toisesta voi lompakolle sopivan ruokamestan löytäminen olla haasteellista varsinkin Helsingin keskustasta. Siksi loimmekin tämän listan paikoista, joissa voit nauttia maittavan aterian opiskelijaystävälliseen hintaan.

Cafe Bar no 9

Höyryävä wokkiruokien, pasta-annosten ja salaattien tuoksu tervehtii sinua heti sisään astuessasi. Cafe Bar no 9 on suosittu kohtuuhintainen lounas ja illallispaikka, jossa on rentoa viettää aikaa. Sen terveelliset ja maukkaat annokset ja maanläheinen ilmapiiri tekevät siitä paikallisen suosikin. Voit pysähtyä vain muutamalle oluellekin, mikäli kestät nälkäisten ohikulkijoiden toiveikkaita katseita kun he odottavat pöytäsi vapautumista. Myöhemmin illalla keittiö sulkeutuu ja ilmapiiri muuttuu intiimimmäksi ja oluisemmaksi. Ravintola on erityisen kiireinen viikonloppu iltaisin, joten näinä aikoina saatat joutua odottamaan pöytää jonkin aikaa. Ateriat alkaen 10€.

New Bamboo Center

Nopea, epävirallinen palvelu, runsaat annokset, erittäin maukkaita ruokia ja jatkuva tarjonta kuumaa teetä tekevät Bamboo Centeristä yhden kaupungin vilkkaimmista ruokapaikoista. Tässä paikassa ei ole mitään hienostuneisuutta, joka on osa sen viehätystä. New Bamboo Centeristä saa hyvää ruokaa nopeasti ja erittäin hyvän kokoinen annos maksaa noin 10 – 15 euroa. Älä kuitenkaan odota eksoottisia ja hienostuneita makua, Suomi on kuitenkin piiiitkällä Saigonista, mutta rahansa edestä saa kunnon sapuskaa. Se sijaitsee myös kätevästi baarien ja yökerhojen  läheisyydestä, tässä vaatimattomassa ruokapaikassa piipahtaminen ennen yöelämään  sukeltamista valmistaa sinut siihen ja tuo lisää maustetta iltaasi.

Grillaa omat eväät Korkeasaaren eläintarhassa

Eläintarhan kaakkoispuolella, karhujen läheisyydessä, on julkinen grillipaikka ja piknikpöytiä. Täydellinen tapa päättää päivä eläintarhassa on ottaa omat juomat ja makkarat mukaan ja syödä joko kalliolla tai pöydän ääressä kaunista Itämerta ihaillen. Eläintarhan omissa ravintoloissa voi olla melko kallista syödä etenkin sisäänpääsymaksun lisäksi, joten tämä on erinomainen vaihtoehto, kun olet nälkäinen mutta haluat pysyä budjetissa. Jotta välttäisit tungosta piknikillä, koita vierailla myöhemmin iltapäivällä. Hiiltä voit ostaa muutamasta lähistöllä sijaitsevasta ravintolasta, mutta jos olet onnekas, voit käyttää jonkun muun jättämiä hiiliä.

Pelmenit

Paikalliset rakastavat tätä ravintolaa, sillä sieltä saa aitoa itäeurooppalaista ruokaa aitoon itäeurooppalaiseen hintaan. Annokset ovat melko suuria ja todella maukkaita. Ravintolaa hoitaa vanhempi ukrainalainen pari, jotka ovat hyvin avuliaita ja vieraanvaraisia. Myös oluet ja siiderit ovat melko alhaisesti hinnoiteltu tavanomaisiin Helsingin ravintolahintoihin verrattuna. Hyvä valinta ruokalistalta on ravintolan nimeä vastaava ruoka-annos, Pelmeni, joka on kokoelma lihatäytteisiä nyyttejä, jotka tarjoillaan kahden kastikkeen kera. Tämä annos on varsin runsas. Borsch keitto, hampurilaispihvit ja letut ovat myös erittäin maukkaita ja täyttäviä. Älä säikähdä suorasukaisia omistajia, he ovat hellyttäviä ja osa mahtavaa kokemusta.

Kuja Bar & Bistro

Kuja Bar & Bistro
Kuja Bar & Bistro

Nimensä mukaisesti Kuja on rento keidas, jonne voi paeta kaupungin vilkkaita katuja ja rentoutua hampurilaisen ja oluen kera. Ravintolan rento tunnelma houkuttelee asiakkaita palaamaan Kujaan yhä uudelleen. Myös heidän lounaansa on suosittu. Pysähdy viikon aikana kohtuuhintaiselle lounaalle tai hemmottele itseäsi heidän maistuvalla viikonloppu brunssilla. Älä missaa ihastuttavia à la carte hamppareita, ne ovat täydellisiä laiskan sunnuntai iloksi.

Friends & Brgrs

Mahtava hampurilaispaikka aivan kaupungin keskustassa. Hampurilaiset ovat tuoreita ja herkullisia. Ranskalaiset ovat kolminkertaisesti kypsennettyjä ja maistuvat taivaalliselta. Ravintola on usein kiireinen, mutta sinun ei tarvitse odottaa pöytää kauaa. Ravintola on viihtyisä ja sisustettu pohjoismaiseen tyyliin, puuta on käytetty paljon. Palvelu on ystävällistä ja nopeaa. Hinnat ovat Helsingille normaaleja mutta saat rahoillesi vastinetta. Muista tilata aiolia ranskalaisille!

Uusimmat Viestit