Parhaat kasvisruokaravintolat Helsingissä

Parhaat kasvisruokaravintolat Helsingissä

Kasvisruokavaliosta on tullut viime aikoina iso trendi-ilmiö ja uusia ravintoloita avataan jatkuvasti lisääntyvän kysynnän myötä. Usein kasvisruoka- ja vegaani ruokavalio sekoitetaan keskenään, mutta ne ovat kuitenkin 2 aivan eri asiaa.

Vegetaristi ei syö minkäänlaisia lihatuotteita, kun taas vegaani ei syö mitään eläintuotannosta tulevaa. Vegetaristille maitotuotteiden, kanamunien ja muiden tuotteiden syöminen, luukuun ottamatta lihan on sallittua. Ruokavaliosta tuli trendi-ilmiö viime vuosien aikana alkaneen ilmastopuheen seurauksena. Kasviperäisen ruokavalion katsotaan olevan ilmastoystävällisempi kuin liharuokavalion. Lihantuotanto saastuttaa ympäristöä viljelyä enemmän, jonka takia lihan syöntiä pyritään välttämään ekologisuuden takia. Toinen syy lihan syönnin välttämiseen on eettinen. Tällä ajattelulla pyritään protestoimaan nykyaikaista lihantuotantoa vastaan, jossa eläimet elävät koko elämänsä pienissä häkeissä odottaen teloitustaan. Tämän ajattelutavan omaavat eivät myöskään hyväksy eläinten tappamista syömistarkoituksessa ja kunnioittavat jokaista elämää yhtä paljon. Usein myös katsotaan vegetaristisen eli kasvisruokavalio olevan terveellisempi kuin lihansyönnin. Usein liha sisältää paljon huonoja eläinperäisiä rasvoja ja kolosteroleja, jotka eivät tee keholle hyvää. Kasviruokavaliolla pyritään syömään puhtaasti ja terveellisesti, tukkimatta verisuonia lihan syömisellä. Kasviruokavalio ei kuitenkaan ole myöskään terveellinen ilman panostusta. Liha sisältää monia elintärkeitä vitamiineja ja proteiineja, joiden saannista pitää silti huolehtia. Lihan jättäminen ruokavaliosta vaatii paljon asiaan perehtymistä ja muiden proteiinilähteiden etsimistä. Muita proteiinin lähteitä ovat esimerkiksi pavut, soija ja avokado. Usein myös lihan mukana oleva B12 vitamiini pitää korvata kaupasta ostetuilla tableteilla

Lista parhaista ravintoloista

Yksi hyvistä kasvisruokaravintoloista on OmNam, joka sijaitsee lähellä Clarion hotellia Annankadulla. Ravintola sijaitsee Annankadun sisäpihalla, joten siellä saa myös syödä rauhassa ilman kokoajan ohikulkevia ihmisiä. Tässä ravintolassa tarjoillaan gourmetruokia ja yksinkertaista pikaruokaakin. Lisäksi kesällä heillä on upea kesäterassi, jossa lounaan voi nauttia kesällä auringon lämmittäessä ulkona.Konttikahvila Cargo sai muodonmuutoksen vuonna 2016, kun ravintola päätti vaihtua kasvisruokaravintolaksi. Ravintola sijaitsee Ruoholahdessa, hieman kauempana keskustan hälinästä. Cargo on kasvanut suosituksi paikaksi tunnelmallisuutensa ja ison valikoimansa ansiosta. Moni heidän ruokalajeistaan on saatavilla myös vegaanisesti.

Kasvisruoka
Kasvisruoka

Kampin ostoskeskuksen viidennestä kerroksesta taas löytyy kasvisravintola Date + Kale. Tämä ravintola on viihtyisä ja kaikki ruokalajit ovat kasvipohjaisia, ekologisia, gluteenittomia ja maidottomia. Ravintolassa voi käydä nauttimassa herkullisen raakapuuron tai smoothiekulhon aamupalaksi. Tästä ravintolasta aamu varmasti alkaa hyvin ja energisenä.Silvoplee on Helsingin legendaarisin kasvisravintola, tämä ravintola on toiminut Helsinkiläisten suosiossa jo vuodesta 1999 asti. Silvopleen runsaasta buffetista löytyy varmasti valinnan varaa jokaiselle. Lautasesta maksetaan sen painon mukaan, joten silloin vähemmän syövien ei tarvitse pulittaa annoksesta koko hintaa. Täällä voi myös vain piipahtaa kahvilla ja raakakakulla. Ravintola sijaitsee Toinen linja 7:ssä. Just vege on taas Kallion pikaruokaravintola, jossa suositaan Lähi-idän vaikutteita. Monen mielestä kyseisestä paikasta saa kaupungin parhaat falafelit ja tästä ravintola ylpeileekin. Falafelit tehdään alusta alkaen itse gluteenittomina. Toinen kasvispikaruokala on Vaasankadulla sijaitseva Soi Soi, josta saa kaupungin parhaat bataattiranskalaiset. Toinen hyöty paikassa on, että se on toisista kasvisravintoloista poiketen auki myös myöhään yöhän, jonne pääsee syömään viikonloppuisin baarireissun jälkeen. Iso Roobertinkadulla sijaitseva Yes Yes Yes on myös kasvisruokailijoiden suosikki. Täällä kasvisruasta ei tehdä numeroa, vaan se tarjoillaan rennolla ja tyylikkäällä hengellä. Ravintolasta löytyy myös laaja viinilista. Levart on taas auteettinen Lähi-idän katuruokaravintola. Ravintola sijaitsee Bulvardilla ja tarjoilee runsaita meze annoksia, jotka varmasti maistuvat jokaiselle. Ravintola on erittäin suosittu lounaspaikkana, jolloin siellä voi joutua odottamaan annostaan hieman pidempään. Ravintola sijaitsee myös Lauttasaaressa, mutta Lauttasaaren ravintola ei ole täysin vegetaristinen.

Uusimmat Viestit