Perinteistä suomalaista ruokaa tarjoilevat ravintolat Helsingissä

Perinteistä suomalaista ruokaa tarjoilevat ravintolat Helsingissä

Suomalaisena ei ehkä ensimmäisenä lähde etsimään perinteistä suomalaista ruokaa tarjoilevia ravintoloita perjantai-illan treffi-iltaan, mutta kun vierailijoita muilta mailta tulee käymään, on se yleensä heillä ensimmäisenä toivelistalla. Näitä ravintoloita ei kuitenkaan kannata jättää vain ulkomaan vieraiden varalle, sillä näiden ravintoloiden ruokalistoilta voi löytyä erikoisuuksia, joita et koskaan ole maistanut vaikka suomalainen oletkin. Tutut ja rakastetut perinneruoat muuttuvat myös ravintolaympäristössä aivan erilaiseksi makuelämykseksi. Kannattaa siis kokeilla tuttujakin ruokia. Tässä lista helsinkiläisistä ravintoloista jotka tarjoavat kunnon suomalaista sapuskaa.

Kosmos

Kosmos on yksi niistä ravintoloista, joita liian monet ihmiset pelkäävät – ehkä siksi, että se on ollut olemassa noin sadan vuoden ajan. Itse asiassa Kosmos on yksi Helsingin maanläheisimmistä ja ystävällisimmistä ravintoloista. Suomalaisuuden lisäksi ravintola ja sen ruoka kuvastaa Helsingin kulinaarista filosofiaa. Ehkä tästä syystä Kosmos on aina ollut – ja on edelleen tänäkin päivänä – suosittu toimittajien, taiteilijoiden ja muiden kulttuuristen ihmisten keskuudessa. Ravintola sijaitsee osoitteessa Kalevankatu 3.

Lappi

Nimensä mukaisesti Lappi tarjoaa Lapin makuja inspiroivia ruokia. Tukkisisustus saa sinut tuntemaan olevasi kaukana kaupungin keskustan hälinästä. Vaikka ravintola Lapilla onkin ilmeinen vetovoima turisteille, se on myös todella kunnollinen ravintola, joka kannattaa kokea vaikkei olisikaan turisti. Lappi tunnetaan sen laajasta valikoimasta pororuokia. Jopa julkkiskokki Anthony Bourdain on syönyt siellä Suomessa vieraillessaan. Löydät ravintolan osoitteesta Annankatu 22.

Elite

Hetkessä, kun astut Eliteen, joka on yksi Helsingin todellisista klassikkoravintoloista, voit tuntea, millainen ilmapiiri oli 1940 luvulla. Ruokalistalla on ikonisia suomalaisia ruokia, joista yksi Tauno Palo pihvi ja sipulit joka on nimetty kuuluisan näyttelijän mukaan. Nuorempaakaan sukupolvea ei ole unohdettu vaan lohikeittoa kutsutaan ‘Jaren suosikiksi’. Elite sijaitsee osoitteessa Eteläinen Hesperiankatu 22.

Kuu

Kuu on paikallinen ravintola Töölön kaupunginosassa, joka on ollut suosittu viimeisten 50 vuoden ajan. Ruokalista perustuu suomalaisiin raaka-aineisiin ja paikalliseen ruokaan, klassisia   suomalaisia ruokia unohtamatta. Kokeile esimerkiksi savustettua lohikeittoa! Töölönkatu 27.

Ateljé Finne

Ateljé Finne
Ateljé Finne

Nimetty suomalaisen kuvanveistäjä Gunnar Finne’n mukaan tämä hienostunut paikallinen ravintola on kaunis arkkitehtuurinen helmi Etu-Töölössä. Finne- ravintolan perustajat tietävät, että yksinkertainen on kaunista, suomalainen ruoka on herkullista ja loistava palvelu on välttämätöntä!Arkadiankatu 14

Saaga

Tämä Lapin inspiroiva ravintola lähellä Sinebrychoff puistoa on erityisen suosittu turistien keskuudessa. Vaikka poron turkit ja sarvet eivät välttämättä ole kaikkien makuun, kukaan ei vastusta tällaista ystävällistä palvelua! Täyden suomalaisen kokemuksen saamiseksi, kokeile perinteistä paistettua poroa. Voit jopa tilata ennakkoon oman erikoisen puumukin, jota kutsutaan “kukaksi” osana teemapakettia, joka sisältää kiehtovan käynnistysseremonian! Bulevardi 34

Savoy

Savoy on perinteinen ravintola, joka on onnistunut pysymään ajan tasalla viimeisten 80 vuoden ajan. Tämä on hyvin suomalainen ravintolaa: sisustuksen suunnittelivat Alvar ja Aino Aalto, ja yksi pöytä oli varattu Mannerheimille. Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi ravintolassa  tarjoiltiin suosikkiannoksia vuosien varrella. Eteläesplanadi 14.

Konstan Möljä

Tämä perinteinen suomalainen ravintola vetää turisteja jatkuvasti. Konstan Möljä kunnioittaa vanhoja suomalaisia perinteitä, etenkin Karjalan saaristosta, ja tarjoaa herkullisia ruokia sen buffetista. Ympäristö muistuttaa maaseudulla isovanhempien luona vierailua. Jos mietit, mitä sana “Möljä” tarkoittaa, se on vanha sana telakalle tai satamalaiturille. Hietalahdenkatu 14

Sea Horse

Sea Horse on legendaarinen paikallinen ravintola, joka on avoinna viikon jokaisena päivänä. Ilmapiiri on suoraan Kaurismäen elokuvasta, ja palvelu on erinomainen erittäin vaatimattomalla tavalla. Kokeile talon erikoisuuksia: rapeita paistettuja itämeren silakoita, pihviä sipulilla tai limppua!  Kapteeninkatu 11.

 

Uusimmat Viestit