Suosituimmat cocktailit

Suosituimmat cocktailit

Suurin osa nykypäivän suosituimmista cocktaileista on ikivanhojen juomien muunnelmia tai perustuu vanhoihin juomiin, joilla pyrittiin parantamaan sairauksia. Reseptejä on paranneltu ja liköörit on luotu hienostuneemmiksi mutta maistuvien cocktailien maistelemisen ilo on pysynyt samana. Alla on listattu kymmenen cocktailia, jotka saa makunystyrät taatusti kieppumaan ilosta.

Omena Martini

Omena Martini tai ‘Appletini’ lisää kierteen tyypilliseen kuivaan martiniin. Tässä versiossa käytetään vodkaa ginin sijaan ja omenalikööri tuo juomaan makeutta ja hieman happamuutta. Drinkki viimeistellään yleensä sitruunamehulla ja koristellaan omenanviipaleella. Yksinkertainen mutta maukas.

Ainesosat:

4cl vodkaa

2cl omenalikööriä

1/2 Sitruunan tai limetin mehu

Omenanviipale koristeeksi.

Long Island Iced Tea

Drinkki, joka ei koskaan menetä suosiotaan. Rommin, Tequilan, Vodkan, Ginin ja Triple Sec:in voimakas yhdistelmä sekoitettuna makean kolan ja happaman sitruunamehun kanssa vain toimii. Jäätee ei itse asiassa kuulu juomaan nimestä huolimatta, vaan kolan ja muiden ainesosien yhdistelmä tarjoavat enemmän makua.

Ainesosat:

1cl vodkaa

1cl giniä

1cl vale rommia

1cl tequilaa

1cl triple sec

1rkl tuoretta sitruunamehua

12cl kolaa

Jääpaloja

Mojito

Mojito
Mojito

Mojito täydentää kesää täydellisesti tuoreen mintun makuun. Valkoisen rommin, mintun, limemehun, sokerin ja soodaveden seos on raikas ja puhdas suhteellisen alhaisella alkoholipitoisuudella, soodavesi voidaan korvata sitruunalimsalla. Valmistaessasi mojitoa murskaa aina mintunlehtiä silppuamisen sijaan, sillä murskaaminen vapauttaa lehdistä öljyjä, jotka auttavat vahvistamaan mintun makua.

Ainesosat:

4cl vaaleaa rommia

10kpl mintunlehtiä

2cl limemehua

2tl sokeria

10cl soodavettä

Californication

Red Hot Chili Peppersin laulussaan mainitsema Californication tarkoittaa eri kulttuureiden sekoittumista. Drinkki heijastaa tätä erilaisten alkoholijuomien kanssa, jotka ovat kotoisin eri puolilta maailmaa. Appelsiini- ja sitruunamehu peittää alleen tequilan, ginin, vodkan ja rommin sekoituksen. Tämä drinkki on vahva mutta makea. Se viimeistellään yleensä joko appelsiininviipaleella tai appelsiininkuorikierteellä.

Ainesosat:

1cl vodkaa, giniä, vaaleaa rommia, ja tequilaa.

Tuorepuristettua sitruunamehua

2cl appelsiinilikööriä

6cl appelsiinimehua

Pina Colada

Pina Colada on klassinen trooppinen cocktaili, joka erottuu joukosta niin ulkonäöltään kuin maultaankin. Kookosmaidon, rommin ja ananasmehun vaatimaton ja täydellinen sekoitus on ollut suosikkien listoilla jo vuosikausia. Tämä on ehdoton lomamatkojen suosikki ja joissain paikoissa se tarjoillaan jopa tuoreesta kookospähkinästä.

4cl vaaleaa rommia

8cl ananasmehua

2cl kookosmaitoa

Koristeeksi pala ananasta

Caipirinha

Caipirinha pohjautuu alun perin Espanjan influenssaa parantavaan juomaan ja on Brasilian kansallisjuoma. Juoma on valmistettu cachacasta (sokeriruokoviina) tai vaaleasta rommista tai vodkasta, ruskeasta sokerista ja limemehusta.

Ainesosat:

4cl cachacaa, vaaleaa rommia tai vodkaa

1/2 limetin mehu

2tl ruskeaa sokeria

Margarita

Yksinkertainen tequila-, triple sec- ja limemehun yhdistelmä sekoitetaan usein jäillä, mutta perinteisesti tarjoillaan jäillä. Margarita lasin reunaan tehdään suola tai sokerireunus. Drinkistä on mukautettu erilaisia hedelmäisiä versioita, joista suosittuja makuja ovat vadelma, persikka ja mansikka.

Ainesosat:

2cl tequila

2cl Triple sec

2cl limetin mehu

Mint Julep

Tämä yksinkertainen mutta hienostunut juoma koostuu Bourbonista, tilkasta vettä, jauhetusta ja rakeistetusta sokerista sekä runsaasta määrästä minttua. Tämä on jo pitkään ollut suosittu juoma myös julkkisten joukossa. Tästä klassikkojuomasta on tehty myös suklainen variaatio, jota Blake Lively ja Nicole Richie ovat kehuneet.

Ainesosat:

4cl Bourbonia

10kpl mintunlehtiä

2tl sokeria

Vettä

Mai Tai

Mai Tai on polynesialaistyylinen cocktaili, jolla on hedelmäinen trooppinen maku. Se on makea ja elinvoimainen. Kevyt ja tumma rommin, appelsiini curacaon, appelsiinisiirapin ja limemehun sekoitus on ollut Tahitilaisen kulttuurin symboli siitä lähtien, kun juoma syntyi.

Ainesosat:

3cl vaaleaa rommia

4cl tummaa rommia

0,5cl appelsiinilikööriä

0,5cl grenadiini siirappia

4cl limemehua

Cosmopolitan

Vodkan, triple secin, limemehun ja karpalomehun sekoitus on onnistunut lyömään kunnioitetun screwdriver -drinkin suosiollaan, sillä monet vodkadrinkkien juojat suosivat Cosmopolitanin puhtaampaa ja hieman karkeaa makua makean screwdriverin sijaan. Hyvän Cosmopolitanin takana on kaksi olennaista ainesosaa: laadukas karpalomehu ja Cointreau Triple Sec.

Ainesosat:

2,5cl vodkaa (sitruuna)

1,5cl cointreau triple sec

3cl karpalomehua

1cl limemehua

Sekä sitruunan kuoresta tehty kierre koristeeksi.

Uusimmat Viestit